Heerlijk om ook eens een pizza in de oven te stoppen die geen tomatensaus heeft.
Pizza van ongeveer 35cm
Ingrediënten
- pizza deeg (zie recept pizza bodem)
- 350 gr kippendijen
- Smokey BBQ saus ( Ik gebruik de Black Jack)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Cheddar kaas
Bak de kippendijen in een pan totdat de buitenkant een lekkere kleur krijgt. Haal de kip uit de pan en fruit de uien en de knoflook in het vet van de kip. Stop de Kip, gefruite uien en knoflook in een ovenschaal en roer de bbq saus er doorheen. Zorg dat alles verdronken is onder de saus.
Zet de ovenschaal 1,5 uur in voorverwarmde oven van 135 graden. Als de kip klaar is kan je hem op een snijplank leggen en even af laten koelen. Let op, alleen de kip, de saus blijft in de ovenschaal. De afgekoelde kip trek je met 2 vorken uit elkaar. Probeer zo klein mogelijke sliertjes te maken.
Nu noemen we het pulled chicken! Stop de pulled chicken weer terug in de ovenschaal en meng het goed door met de saus. Dit is je basis voor de pizza. Schep met en lepel de kip en de saus uit de ovenschaal en verdeel het over de pizzabodem. Als de pizza helemaal belegd is leg je er strookjes cheddar kaas overheen.
Het afbakken is afhankelijk van apparatuur. In een goed opgewarmde pizzaoven duurt dit enkele minuten en in een standaard oven ongeveer 12 minuten op 240 graden.
Eet smakelijk!
Maak ook je eigen pizzabodem