Pizzasaus

Maak je eigen pizzasaus! Super makkelijk en zoveel lekkerder dan uit een potje.

 

Het maken van je eigen pizzasaus is niet alleen erg makkelijk, het kan ook met veel minder zout en andere conserveringsmiddelen. Maak wat extra, want zodra je pizza zegt komen er vaak extra mensen eten 😉 Anders kan je het invriezen voor een volgende keer.

Ingrediënten
  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 4 vleestomaten
  • 500 gr passata
  • 70 gr tomatenpuree
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1 takje  rozemarijn
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1/2 el tijm
  • 1 tl suiker
  • 1/2 tl chili vlokken
  • zout en peper
Bereiding

Snij de knoflook en ui fijn. Fruit deze in een schuitje olijfolie totdat de ui glazig wordt. Voeg de theelepel suiker en de tomatenpuree toe. Verwarm dit nog 3 minuten samen met de ui en knoflook op een laag vuurtje.

Snij de vleestomaten in stukjes en voeg deze toe aan aan het mengsel. Ook de basilicum snij je in kleine stukjes en voeg je toe. Vervolgens gaan alle andere ingrediënten ook in de pan en roer je het rustig een keer door. Niet te hard anders verliest de rozemarijn zijn blaadjes en die wil je er later uithalen.

De saus laten we op een laag vuurtje inkoken totdat ongeveer 1/4 van de saus verdampt is. Je kan altijd een beetje water toevoegen om hem weer vloeibaarder te maken mocht het nodig zijn.

Haal het takje rozemarijn uit je saus en pureer het geheel met een staafmixer. Controleer de smaak en voeg zout en peper naar wens toe. Je saus is klaar en kan makkelijk een dag in de koelkast staan voordat je hem gebruikt.

Soms vind ik het lekker om wat extra ingrediënten toe te voegen. Een blaadje laurier, beetje rode wijn, tabasco of Italiaanse keukenkruiden doen het altijd goed in de saus.

 

Eet smakelijk!