Kip Tandoori met Sajoer boontjes

Kip Tandoori

Waarom zou je nog een pakje kopen? Met dit simpele recept maak je een heerlijk kip tandoori, zonder e nummers en andere nutteloze stoffen.

Ingrediënten
  • 600 gr kippendijen
  • 1 ui
Ingrediënten Tandoori marinade
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el olie
  • 1 el limoensap
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl  kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 cm fijngesneden verse gember
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • beetje zout en peper
Bereiding

Pak een grote kom en stop hier alle ingrediënten in voor de tandoori marinade. Meng alles goed door elkaar zodat er een egale marinade ontstaat. Snij de kip in kleine stukjes of reepjes en voeg dit toe aan de marinade. Roer alles goed door zodat alle kip bedekt is met de marinade.

De kom met marinade en kip gaat minimaal 2 uur in de koelkast zodat de smaak lekker in de kip kan trekken.

Pak een wok of een hapjespan en fruit hierin de fijngesneden uien. Zodra de uien glazig worden voeg je de kip met alle marinade toe en verwarm alles op een rustig vuurtje. Het gerecht is klaar om geserveerd te worden zodra de kip gaar is. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.

Heerlijk om de serveren met naanbrood en gegrilde groentes van de bbq. Ook is het mogelijk om de groentes al in de marinade mee te bereiden. Sperziebonen, champignons en paprika zijn groenten die prima in de marinade zijn mee te garen.

Sajoer saus voor over je boontjes

Als je dan toch van die heerlijke tandoori maakt, maak dan ook zelf je Sajoersaus voor over de boontjes.

Ingrediënten
  • 500 gr boontjes
  • 30 gram  santen (kokos creme)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  •  1/4 groete bouillonblokje
  • el ketjap manis
  • tl gember
  • tl laos
  • tl sambal (brandal vind ik lekker)
  • tl suiker
  • zout en peper
Bereiding

Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze aan in zonnebloemolie. Zodra de ui glazig wordt voeg je de ketjap, gember, laos, sambal en suiker toe. Laat dit op een klein vuurtje even aan elkaar wennen.

Voeg na 2 minuten de santen, bouillon en 100 ml water toe. Laat dit even indikken tot de gewenste dikte. Voer naar smaak zout en peper toe.

Verwijder van de boontjes de uiteindes en kook ze zoals je gewend bent. Zodra de boontjes klaar zijn giet je ze af en stop je ze terug in de pan. Schenk de saus over de boontjes en roer het geheel goed door.

eet smakelijk!