Kamado in je Buitenkeuken?
Wij bouwen alle merken op maat in!

Buitenkeuken Zeist

Buitenkeuken Oosterhout

Buitenkeuken Nijmegen

Buitenkeuken Culemborg 2

Buitenkeuken Aalsmeer

Buitenkeuken Deurne
Waarom een Kamado inbouwen?
Door het in te bouwen krijgt je Kamado een eigen plek in je buitenkeuken, een plek waar je kunt marineren, koken, snijden en serveren. Alles binnen handbereik en je gasten om je heen die meegenieten van jouw BBQ-avontuur. Maar hoe bouw je een Kamado in je buitenkeuken?
Geen interesse in de technische details? Bekijk hier onze projecten!
Door het in te bouwen krijgt je Kamado een eigen plek in je buitenkeuken, een plek waar je kunt marineren, koken, snijden en serveren.
Alles binnen handbereik en je gasten om je heen die meegenieten van jouw BBQ-avontuur. Maar hoe bouw je een Kamado in je buitenkeuken?
Blad uitsnijden
Zelf vind ik het mooi om de Kamado uit het blad te snijden waarbij het blad aan de voorkant niet doorloopt, hierdoor blijft de hele Kamado in het zicht en loopt er geen lijn die de bovenkant en onderkant van de Kamado van elkaar scheiden (zie foto bij deze kop) Bij standaard BBQ-tafels zie je vaak een ronding uit het blad gesneden omdat dit beter is voor de stevigheid van een verrijdbare tafel. Bij een vaste buitenkeuken is deze stevigheid niet nodig omdat de constructie aan de wand en vloer worden bevestigd.
Zelf vind ik het mooi om de Kamado uit het blad te snijden waarbij het blad aan de voorkant niet doorloopt, hierdoor blijft de hele
Kamado in het zicht en loopt er geen lijn die de bovenkant en onderkant van de Kamado van elkaar scheiden. (zie foto bij deze kop) Bij standaard BBQ-tafels zie je vaak een ronding uit het blad gesneden omdat dit beter is voor de stevigheid van een verrijdbare tafel. Bij een vaste buitenkeuken is deze stevigheid niet nodig omdat de constructie aan de wand en vloer worden bevestigd.
Scherpe hoeken blad
Bij het uitsnijden van de sparing voor een Kamado ontstaan er scherpe hoeken. Dit is in hout en natuursteen erg gevoelig voor beschadigingen. Liever ronden we de scherpe hoeken af met een ronde zaagsnede met een diameter van minimaal 2cm. Dit geeft het een stuk vriendelijkere uitstraling en is veel netter af te werken.
Bij het uitsnijden van de sparing voor een Kamado ontstaan er scherpe hoeken. Dit is in hout en natuursteen erg gevoelig voor beschadigingen.
Liever ronde we de scherpe hoeken af met een ronden zaagsnede met een diameter van minimaal 2cm. Dit geeft het een stuk vriendelijkere uitstraling en is veel netter af te werken.
Afmeting
De meeste Kamado’s die we inbouwen zijn de Large modellen. Deze passen in een kast van minimaal 75cm breed. De sparing voor de Kamado heeft meestal een diameter van 56cm en hou rekening met het openen van de deksel van de Kamado. Bij een Big Green Egg gaat de deksel al open bij een blad van 70cm diep maar voor The Bastard heb je al een bladdiepte van 83cm nodig. Naast de diepte van het blad is ook de hoogte vanaf bovenkant blad tot waar de Kamado komt te staan belangrijk. Dit heeft alles te maken met het soort scharnier en hoe de Dome van de Kamado opengaat. Bij de Big Green Egg is deze hoogte 41,5cm en bij The Bastard is dit 50,5cm. Deze maat is inclusief de pootjes waarop hij behoort te staan. Zo heeft ieder merk Kamado zijn eigen inbouwmaat. Kijk dus goed bij de desbetreffende leverancier welke afmeting Kamado je hebt en uit welk jaar hij komt. Sommige Kamado’s hebben in de loop der tijd de maten en scharnieren aangepast waardoor de inbouwmaat ook gewijzigd is.
De meeste Kamado’s die we inbouwen zijn de Large modellen. Deze passen in een kast van minimaal 75cm breed.
De sparing voor de Kamado heeft meestal een diameter van 56cm en hou rekening met het openen van de deksel van de Kamado. Bij een Big Green Egg gaat de deksel al open bij een blad van 70cm diep maar voor The Bastard heb je al een bladdiepte van 83cm nodig. Naast de diepte van het blad is ook de hoogte vanaf bovenkant blad tot waar de Kamado komt te staan belangrijk. Dit heeft alles te maken met het soort scharnier en hoe de Dome van de Kamado opengaat. Bij de Big Green Egg is deze hoogte 41,5cm en bij The Bastard is dit 50,5cm. Deze maat is inclusief de pootjes waarop hij behoort te staan. Zo heeft ieder merk Kamado zijn eigen inbouwmaat. Kijk dus goed bij de desbetreffende leverancier welke afmeting Kamado je hebt en uit welk jaar hij komt. Sommige Kamado’s hebben in de loop der tijd de maten en scharnieren aangepast waardoor de inbouwmaat ook gewijzigd is.
Gewicht
Houd met het inbouwen van de Kamado rekening met het gewicht, het is een zwaar ding en er moet een zware constructie onder de Kamado komen die het gewicht aankan. De kast waar een Large Kamado opstaat is minimaal 75cm breed. De onderkant van het plateau voorzien wij van een balklaag met balken van 45x70mm en deze plaatsen we om de 10cm. Dit geeft voldoende ondersteuning zodat de balken niet gaan doorzakken.
Houd met het inbouwen van de Kamado rekening met het gewicht, er moet een zware constructie onder de Kamado komen die het gewicht aankan.
De kast waar een Large Kamado opstaat is minimaal 75cm breed. De onderkant van het plateau voorzien wij van een balklaag met balken van 45x70mm en deze plaatsen we om de 10cm. Dit geeft voldoende ondersteuning zodat de balken niet gaan doorzakken.
Lade voor Accessoires
Aangezien we het blad van een buitenkeuken vaak 95cm hoog maken, blijft er onder de Kamado een vak over van ongeveer 35cm hoog en 75cm breed. Dit is de perfecte maat voor een lade voor je BBQ accessoires. In deze lade kan je een extra rack zetten zodat je makkelijk tussen indirect en direct kan wisselen. Ook belangrijk is dat je zo warme accessoires in je buitenkeuken kunt opbergen en dat het veilig is voor kinderen.
Aangezien we het blad van een buitenkeuken buitenkeuken vaak 95cm hoog maken, blijft er onder de Kamado een vak over van ongeveer 35cm hoog en 75cm breed.
Dit is de perfecte maat voor een lade voor je BBQ accessoires. In deze lade kan je een extra rack zetten zodat je makkelijk tussen indirect en direct kan wisselen. Ook belangrijk is dat je zo warme accessoires in je buitenkeuken kunt opbergen en dat het veilig is voor kinderen.
Hitte
Vergeet de hitte niet! Hij wordt warm en straalt die warmte ook uit naar je buitenkeuken. Houd dus minimaal 2 cm tussen je Kamado en je blad aan, zodat de meeste hitte langs je Kamado kan ontsnappen. Plaats je een keukenblad van natuursteen? Maak dan een zaagsnede aan de achterkant van de Kamado zodat het blad kan werken zonder te scheuren. Met houten bladen breng ik een warmtewerend vilt aan op de kopse kant, om de directe hitte op te vangen, zodat het hout niet gaat scheuren. Ook de onderkant van de Kamado zelf moet vrij zijn, zet hem op stenen voetjes of koop de bijpassende standaard om de Kamado minimaal 2cm ruimte te geven aan de onderkant.
Vergeet de hitte niet! Hij wordt warm en straalt die warmte ook uit naar je buitenkeuken. Houd dus minimaal 2 cm tussen je Kamado en je blad aan.
Hierdoor kan de meeste hitte langs je Kamado ontsnappen. Plaats je een keukenblad van natuursteen? Maak dan een zaagsnede aan de achterkant van de Kamado zodat het blad kan werken zonder te scheuren. Met houten bladen breng ik een warmtewerend vilt aan op de kopse kant, om de directe hitte op te vangen, zodat het hout niet gaat scheuren. Ook de onderkant van de Kamado zelf moet vrij zijn, zet hem op stenen voetjes of koop de bijpassende standaard om de Kamado minimaal 2cm ruimte te geven aan de onderkant.
Overkapping of hoes?
Liefst bouw je een buitenkeuken met een Kamado onder een afdak. Dit zal de levensduur van je buitenkeuken en Kamado verlengen. Natuurlijk zal er ook stof en stuifmeel onder de overkapping vallen maar het blootstellen aan de elementen is toch zwaar voor je keuken en Kamado. Wil je per se je buitenkeuken vrijstaand in je tuin, dan is het handig om met materialen te werken die tegen de elementen kunnen. Denk aan verzinkt staal, RVS of aluminium. Dit zal het project een stuk duurder maken maar je zult er jaren plezier van hebben. Een optie om de Kamado te beschermen is met een regen hoes. Hier zijn wij geen voorstander van, de Kamado zal minder goed kunnen doortochten waardoor er schimmels kunnen ontstaan in de BBQ. Deze zijn makkelijk weg te branden maar ik vind het geen lekkere start van een BBQ-avond.
Liefst bouw je een buitenkeuken met een Kamado onder een afdak. Dit zal de levensduur van je buitenkeuken en Kamado verlengen.
Natuurlijk zal er ook stof en stuifmeel onder de overkapping vallen maar het blootstellen aan de elementen is toch zwaar voor je keuken en Kamado. Wil je per se je buitenkeuken vrijstaand in je tuin, dan is het handig om met materialen te werken die tegen de elementen kunnen. Denk aan verzinkt staal, RVS of aluminium. Dit zal het project een stuk duurder maken maar je zult er jaren plezier van hebben. Een optie om de Kamado te beschermen is met een regen hoes. Hier zijn wij geen voorstander van, de Kamado zal minder goed kunnen doortochten waardoor er schimmels kunnen ontstaan in de BBQ. Deze zijn makkelijk weg te branden maar ik vind het geen lekkere start van een BBQ-avond.
Rookafvoer?
Als de Kamado onder een overkapping geplaatst wordt is het misschien handig om aan rookgasafvoer te denken. Zeker als je van plan bent om de overkapping te sluiten met glazen panelen. Als de overkapping geen gesloten panelen krijgt kan je in veel gevallen gewoon BBQ’en zonder een rookgasafvoer. Plaats de Kamado dicht bij een open gedeelte van de overkapping en kijk ook naar de windrichting. De wind komt vaak uit het zuidwesten, hij kan je rook dus meenemen en wegzuigen van onder je overkapping of hem er juist onder blazen. Belangrijk is om je Kamado op de juiste manier aan te steken, hier hoort niet heel veel rookontwikkeling bij. Ook bij het BBQ’en zelf zou er juist meer lekkere geuren vanuit de Kamado moeten komen dan vieze rook. Anders is het natuurlijk als je de spareribs gaat smoken, dan kunnen er even 2 uur geen gasten onder de overkaping. Wil je toch een rookgasafvoer dan zijn er verschillende manieren. Een standaard afzuigkap haalt al een hoop rook weg. Je kan ook een dakdoervoer met trekkap op je dak zetten, deze haalt de rook uit je overkapping als er maar een beetje wind staat. Wil je echt alle rook weghalen dan moet je met een Ruck buisventilator gaan werken. Deze zijn zeer krachtig en op verschillende manier in sterkte te verstellen. Houd rekening met het afzuigen van minimaal 30cm boven de bovenkant van je Kamado. Anders verstoor je de luchtstroom in je Kamado en zal er te warme lucht in je buisventilator gezogen worden. Deze zijn vaak maar bestand tegen 60 graden. De opbouw is als volgt. Boven de Kamado hangt een mond met een diameter van 30cm en deze verloopt in een buis van 10cm. De volgende stap is een filterbox met verwisselbare filters, deze is erg belangrijk om je Ruckbuis te beschermen tegen vuil en vet. Vervolgens komt een stuk buis en de buisventilator. Tot hier hoort alles onder de overkapping te zitten en niet in bereik te zijn van regen. Na de buisventilator ga je over in de rookgasafvoer op of naast je overkapping. Zorg dat er geen regen in je afvoer kan komen wat je buisventilator kan bereiken. Liefst heb je de buisventilator met verschillende standen of traploos verstelbaar, dan kan je de mate van afzuiging zelf bepalen en dus ook het geluid wat hiermee gepaard gaat.
Als de Kamado onder een overkapping geplaatst wordt is het misschien handig om aan rookgasafvoer te denken. Zeker als je van plan bent om de overkapping te sluiten met glazen panelen.
Als de overkapping geen gesloten panelen krijgt kan je in veel gevallen gewoon BBQ’en zonder een rookgasafvoer. Plaats de Kamado dicht bij een open gedeelte van de overkapping en kijk ook naar de windrichting. De wind komt vaak uit het zuidwesten, hij kan je rook dus meenemen en wegzuigen van onder je overkapping of hem er juist onder blazen. Belangrijk is om je Kamado op de juiste manier aan te steken, hier hoort niet heel veel rookontwikkeling bij. Ook bij het BBQ’en zelf zou er juist meer lekkere geuren vanuit de Kamado moeten komen dan vieze rook. Anders is het natuurlijk als je de spareribs gaat smoken, dan kunnen er even 2 uur geen gasten onder de overkaping. Wil je toch een rookgasafvoer dan zijn er verschillende manieren. Een standaard afzuigkap haalt al een hoop rook weg. Je kan ook een dakdoervoer met trekkap op je dak zetten, deze haalt de rook uit je overkapping als er maar een beetje wind staat. Wil je echt alle rook weghalen dan moet je met een Ruck buisventilator gaan werken. Deze zijn zeer krachtig en op verschillende manier in sterkte te verstellen. Houd rekening met het afzuigen van minimaal 30cm boven de bovenkant van je Kamado. Anders verstoor je de luchtstroom in je Kamado en zal er te warme lucht in je buisventilator gezogen worden. Deze zijn vaak maar bestand tegen 60 graden. De opbouw is als volgt. Boven de Kamado hangt een mond met een diameter van 30cm en deze verloopt in een buis van 10cm. De volgende stap is een filterbox met verwisselbare filters, deze is erg belangrijk om je Ruckbuis te beschermen tegen vuil en vet. Vervolgens komt een stuk buis en de buisventilator. Tot hier hoort alles onder de overkapping te zitten en niet in bereik te zijn van regen. Na de buisventilator ga je over in de rookgasafvoer op of naast je overkapping. Zorg dat er geen regen in je afvoer kan komen wat je buisventilator kan bereiken. Liefst heb je de buisventilator met verschillende standen of traploos verstelbaar, dan kan je de mate van afzuiging zelf bepalen en dus ook het geluid wat hiermee gepaard gaat.
Wil je meer weten over de mogelijkheden?
We komen graag met je in contact!
Of bekijk al onze projecten
Wat is de beste Kamado?
De beste Kamado is degene die je hebt. Deze ken je door en door en kan je makkelijk op temperatuur houden, snel aansteken en je hebt er waarschijnlijk al accessoires voor. Als je op het punt staat om een Kamado te kopen is het goed om naar de verschillen per merk te kijken. Het keramiek is het belangrijkste van je Kamado, deze zorgt ervoor dat de temperatuurschommelingen in je Kamado minimaal zijn en je dus op een constante temperatuur kan koken. Hoe goedkoper je Kamado, hoe minder de kwaliteit van het keramiek, hoe groter de temperatuurschommeling bij een lange bereiding. Naast het keramiek is ook de garantie een belangrijk aspect. De duurdere merken hebben een geweldige service en garantie. Ook kleur is een belangrijke, ieder merk heeft zijn eigen kleur(en) en dit kan soms doorslaggevend zijn bij het kiezen van het merk. De Kamado is gebaseerd op traditionele kleiovens uit Japan en China, deze goed reguleerbare ovens werden 3000 jaar geleden al gebruikt. In 1974 heeft Ed Fisher deze manier van koken omgezet in een BBQ en is met Big Green Egg gestart. Het keramiek is samen met NASA ontwikkeld dus dat zit wel goed!
Met een aantal merken heb ik het genoegen gehad om al mee te mogen werken. Dit zijn de Big Green Egg, The Bastard, Monolith, Kamado Joe, Primo en Yakiniku. Hieronder per merk de eigenschappen, plus voor- en nadelen.
De beste Kamado is degene die je hebt. Deze ken je door en door en kan je makkelijk op temperatuur houden, snel aansteken en je hebt er waarschijnlijk al accessoires voor.
Als je op het punt staat om een Kamado te kopen is het goed om naar de verschillen per merk te kijken. Het keramiek is het belangrijkste van je Kamado, deze zorgt ervoor dat de temperatuurschommelingen in je Kamado minimaal zijn en je dus op een constante temperatuur kan koken. Hoe goedkoper je Kamado, hoe minder de kwaliteit van het keramiek, hoe groter de temperatuurschommeling bij een lange bereiding. Naast het keramiek is ook de garantie een belangrijk aspect. De duurdere merken hebben een geweldige service en garantie. Ook kleur is een belangrijke, ieder merk heeft zijn eigen kleur(en) en dit kan soms doorslaggevend zijn bij het kiezen van het merk. De Kamado is gebaseerd op traditionele kleiovens uit Japan en China, deze goed reguleerbare ovens werden 3000 jaar geleden al gebruikt. In 1974 heeft Ed Fisher deze manier van koken omgezet in een BBQ en is met Big Green Egg gestart. Het keramiek is samen met NASA ontwikkeld dus dat zit wel goed!
Met een aantal merken heb ik het genoegen gehad om al mee te mogen werken. Dit zijn de Big Green Egg, The Bastard, Monolith, Kamado Joe, Primo en Yakiniku. Hieronder per merk de eigenschappen, plus voor- en nadelen.
Big Green Egg
De godfather van alle Kamado’s. 20 jaar voordat zijn concurrenten aan het ontwerpen van een Kamado dachten kwam de Big Green Egg al uit de fabriek rollen. Omdat hij de eerste in z’n soort was en decennia langer is door ontwikkeld, wordt hij gezien als de moeder van alle Kamado’s. De Big Green Egg kenmerkt zich dan ook door hoge kwaliteit en een geweldige service. Hij is in veel verschillende modellen te koop, van een kleine draagbare Kamado tot een enorm ei waar voor 20 personen eten op kan worden bereid. Voor alle maten zijn veel accessoires te koop, denk aan gietijzeren roosters, plancha’s, Multilevel systeem en een elektrisch spit, eigenlijk te veel om op te noemen. Het houdt niet op bij accessoires, ze hebben ook kookboeken, workshops, gadgets, festivals, hele buitenkeukens, kookgerei, brandstof en kleding. Met de Big Green Egg word je echt onderdeel van de EGGhead-community. Het enige wat nadelig is bij Big Green Egg is dat hij en ook de accessoires iets duurder zijn dan bij z’n concurrenten en dat je, bij intensief gebruik, ieder jaar het vilt moet vervangen.
Voordelen: veel verschillende maten, veel accessoires, beste keramiek, beste service en garantie en je wordt een echte EGGhead.
Nadelen: iets duurder dan concurrenten, weinig accessoires in basis set. Regelmatig vilt vervangen.
Kijk eens bij Big Green Egg op de site of koop hem bij BBQ Experience Center
De godfather van alle Kamado’s. 20 jaar voordat zijn concurrenten aan het ontwerpen van een Kamado dachten kwam de Big Green Egg al uit de fabriek rollen. Omdat hij de eerste in z’n soort was en decennia langer is door ontwikkeld, wordt hij gezien als de moeder van alle Kamado’s.
De Big Green Egg kenmerkt zich dan ook door hoge kwaliteit en een geweldige service. Hij is in veel verschillende modellen te koop, van een kleine draagbare Kamado tot een enorm ei waar voor 20 personen eten op kan worden bereid. Voor alle maten zijn veel accessoires te koop, denk aan gietijzeren roosters, plancha’s, Multilevel systeem en een elektrisch spit, eigenlijk te veel om op te noemen. Het houdt niet op bij accessoires, ze hebben ook kookboeken, workshops, gadgets, festivals, hele buitenkeukens, kookgerei, brandstof en kleding. Met de Big Green Egg word je echt onderdeel van de EGGhead-community. Het enige wat nadelig is bij Big Green Egg is dat hij en ook de accessoires iets duurder zijn dan bij z’n concurrenten en dat je, bij intensief gebruik, ieder jaar het vilt moet vervangen.
Voordelen: veel verschillende maten, veel accessoires, beste keramiek, beste service en garantie en je wordt een echte EGGhead.
Nadelen: iets duurder dan concurrenten, weinig accessoires in basis set. Regelmatig vilt vervangen.
Kijk eens bij Big Green Egg op de site of koop hem bij BBQ Experience Center
The Bastard
Als de Big Green Egg een Japanse samoerai met Amerikaanse roots is, dan is The Bastard eerder een nuchtere Rotterdammer die z’n mouwen opstroopt en zegt “niet lullen maar grillen!” Deze Nederlandse fabrikant is in 2013 opgericht en is erg groot geworden in ons land, tegenwoordig worden de Kamado’s echter wel in China vervaardigd. Naast het stoere imago heeft The Bastard ook veel verschillende accessoires ter uitbreiding van je Kamado en een prima garantie. Ook qua maten is er bij The Bastard genoeg te kiezen, van kleine draagbare varianten tot het grote XL-model van 125KG, met een oppervlakte om 3 tomahawk steaks tegelijk te roosteren. The Bastard wordt uitgevoerd in de volgende kleuren: hoogglans zwart, mat donkergrijs, alpine green, Desert Sand en Graphite. Hierdoor zit er altijd wel een kleur bij die in je buitenkeuken zal passen. Bij aanschaf van The Bastard krijg je al veel accessoires meegeleverd. Dit zorgt ervoor dat je meteen met verschillende technieken kan beginnen. Naast het standaardmodel is er ook een VX-model, erg mooi en slim gemaakt met een grotere deksel, maar wel aan de prijs.
Voordelen: in meerdere kleuren leverbaar, veel verschillende maten, veel accessoires in basis set, goed keramiek, goede service en garantie, veel accessoires voor verkrijgbaar.
Nadelen: VX-model een stuk duurder, kop sluit niet perfect luchtdicht af.
Kijk eens bij The Bastard op de site of koop hem bij BBQ Experience Center
Als de Big Green Egg een Japanse samoerai met Amerikaanse roots is, dan is The Bastard eerder een nuchtere Rotterdammer die z’n mouwen opstroopt en zegt “niet lullen maar grillen!” Deze Nederlandse fabrikant is in 2013 opgericht en is erg groot geworden in ons land,
tegenwoordig worden de Kamado’s echter wel in China vervaardigd. Naast het stoere imago heeft The Bastard ook veel verschillende accessoires ter uitbreiding van je Kamado en een prima garantie. Ook qua maten is er bij The Bastard genoeg te kiezen, van kleine draagbare varianten tot het grote XL-model van 125KG, met een oppervlakte om 3 tomahawk steaks tegelijk te roosteren. The Bastard wordt uitgevoerd in de volgende kleuren: hoogglans zwart, mat donkergrijs, alpine green, Desert Sand en Graphite. Hierdoor zit er altijd wel een kleur bij die in je buitenkeuken zal passen. Bij aanschaf van The Bastard krijg je al veel accessoires meegeleverd. Dit zorgt ervoor dat je meteen met verschillende technieken kan beginnen. Naast het standaardmodel is er ook een VX-model, erg mooi en slim gemaakt met een grotere deksel, maar wel aan de prijs.
Voordelen: in meerdere kleuren leverbaar, veel verschillende maten, veel accessoires in basis set, goed keramiek, goede service en garantie, veel accessoires voor verkrijgbaar.
Nadelen: VX-model een stuk duurder, kop sluit niet perfect luchtdicht af.
Kijk eens bij The Bastard op de site of koop hem bij BBQ Experience Center
Monolith
De Duitse krachtpatser in de Kamado-wereld. Als Big Green Egg de wijze oude meester is, en The Bastard de ruige Amsterdamse rockster, dan is Monolith de precies afgestelde Duitse ingenieur met een voorliefde voor vuur en vlees. Geen fratsen, wel features. De productie van deze uit Duitsland afkomstige Kamado is in 2008 gestart. De Monolith kenmerkt zich door de grote hoeveelheid accessoires die er voor deze Kamado zijn ontworpen. Bijvoorbeeld het rookhouttoevoersysteem, wat ervoor zorgt dat je aan de voorkant rookhout kunt toevoegen zonder dat je het rooster eruit hoeft te halen. Of het modulaire systeem dat je gemakkelijk laat wisselen van verschillende hoogtes en bereidingstypen. Het is de koning van de accessoires die degelijk in elkaar zitten en goed doordacht zijn. Ook bij Monolith kan je terecht voor meerdere modellen met verschillende afmetingen. Gemaakt met de zwaardere keramiek en met hoogwaardig RVS, heb je een perfect product wat een heel leven meegaat.
Voordelen: heel veel accessoires, goed keramiek, goede service en garantie, verschillende maten, veel accessoires in basis set.
Nadelen: slechts in 2 kleuren beschikbaar
De Duitse krachtpatser in de Kamado-wereld. Als Big Green Egg de wijze oude meester is, en The Bastard de ruige Amsterdamse rockster, dan is Monolith de precies afgestelde Duitse ingenieur met een voorliefde voor vuur en vlees.
Geen fratsen, wel features. De productie van deze uit Duitsland afkomstige Kamado is in 2008 gestart. De Monolith kenmerkt zich door de grote hoeveelheid accessoires die er voor deze Kamado zijn ontworpen. Bijvoorbeeld het rookhouttoevoersysteem, wat ervoor zorgt dat je aan de voorkant rookhout kunt toevoegen zonder dat je het rooster eruit hoeft te halen. Of het modulaire systeem dat je gemakkelijk laat wisselen van verschillende hoogtes en bereidingstypen. Het is de koning van de accessoires die degelijk in elkaar zitten en goed doordacht zijn. Ook bij Monolith kan je terecht voor meerdere modellen met verschillende afmetingen. Gemaakt met de zwaardere keramiek en met hoogwaardig RVS, heb je een perfect product wat een heel leven meegaat.
Voordelen: heel veel accessoires, goed keramiek, goede service en garantie, verschillende maten, veel accessoires in basis set.
Nadelen: slechts in 2 kleuren beschikbaar
Kamado Joe
De Amerikaanse rockster onder de Kamado’s. Opvallende rode kleur, dingen werken net even iets anders en veel gadgets. Kamado Joe werd in 2009 opgericht omdat ze de bestaande Kamado’s erg saai en beperkt vonden. Zo hebben ze het Divide & Conquer systeem opnieuw uitgevonden en hebben ze een scharnier ontwikkeld waardoor je de deksel met 1 vinger kan openen. Ook qua accessoires hebben ze volledig uitgepakt, alles wat je kan bedenken is vakkundig uitgewerkt en passend gemaakt voor deze Kamado. Garantie is top en ook de keramiek van de Kamado Joe is van hoge kwalitiet. De rode kleur trekt veel aandacht, waardoor het ontwerp van de buitenkeuken er omheen wellicht wat meer rust mag uitstralen.
Voordelen: extreem veel accessoires, goed keramiek, goede service en garantie, verschillende maten, veel accessoires in basis set.
Nadelen: als je van rood houdt zijn er geen nadelen.
Dit type lijkt op het eerste gezicht een beetje simpel maar er komen ongelofelijk goede pizza’s uit! Ze zijn erg betaalbaar, je stopt hem weg in een kastje als je hem niet gebruikt en hij is gewoon aan te sluiten op het stroomnet.
Zo hebben ze het Divide & Conquer systeem opnieuw uitgevonden en hebben ze een scharnier ontwikkeld waardoor je de deksel met 1 vinger kan openen. Ook qua accessoires hebben ze volledig uitgepakt, alles wat je kan bedenken is vakkundig uitgewerkt en passend gemaakt voor deze Kamado. Garantie is top en ook de keramiek van de Kamado Joe is van hoge kwalitiet. De rode kleur trekt veel aandacht, waardoor het ontwerp van de buitenkeuken er omheen wellicht wat meer rust mag uitstralen.
Voordelen: extreem veel accessoires, goed keramiek, goede service en garantie, verschillende maten, veel accessoires in basis set.
Nadelen: als je van rood houdt zijn er geen nadelen.
Primo Grill
De Amerikaanse outsider die daadwerkelijk een echt uniek design heeft bedacht. De ovale vorm zorgt voor een perfect rooster om op de BBQ’en. Waar een ronde vorm toch een hoop ruimte verlies geeft, is het bij de Primo Grill ovaal en allemaal net iets groter. Hierdoor krijg je meer ruimte als je de Kamado in verschillende hittezones gaat verdelen. Ook als je maar 1 hittezone gebruikt is het handig want er is genoeg ruimte voor een hele zalmzijde of een lange bavette. Dit is de enige Kamado die volledig in Amerika wordt gemaakt. Net als bij de andere merken is het keramiek weer primo 😉 en ook de garantie is bij deze Kamado keurig in orde. De Primo heeft iets minder verschillende maten in het assortiment dan de andere Kamado’s, maar als je voor een Primo Grill gaat ben je ook niet geïnteresseerd in een kleine BBQ voor 2 personen.
Voordelen: ovale vorm werkt geweldig, genoeg accessoires, goed keramiek en goede service en garantie
Nadelen: de basis set is iets minder uitgebreid, alleen in zwart.
De Amerikaanse outsider die daadwerkelijk een echt uniek design heeft bedacht. De ovale vorm zorgt voor een perfect rooster om op de BBQ’en. Waar een ronde vorm toch een hoop ruimte verlies geeft, is het bij de Primo Grill ovaal en allemaal net iets groter.
Hierdoor krijg je meer ruimte als je de Kamado in verschillende hittezones gaat verdelen. Ook als je maar 1 hittezone gebruikt is het handig want er is genoeg ruimte voor een hele zalmzijde of een lange bavette. Dit is de enige Kamado die volledig in Amerika wordt gemaakt. Net als bij de andere merken is het keramiek weer primo en ook de garantie is bij deze Kamado keurig in orde. De Primo heeft iets minder verschillende maten in het assortiment dan de andere Kamado’s, maar als je voor een Primo Grill gaat ben je ook niet geïnteresseerd in een kleine BBQ voor 2 personen.
Voordelen: ovale vorm werkt geweldig, genoeg accessoires, goed keramiek en goede service en garantie
Nadelen: de basis set is iets minder uitgebreid, alleen in zwart.
Yakiniku
De Japanse ninja uit Zeeland. De naam betekend gegrild vlees in het Japans en is dan ook een verwijzing naar de roots van de Kamado. In 2016 gestart met de productie en langzaam zijn ze een bekende speler in de markt aan het woorden. Waar The Bastard heel erg aanwezig is en een geweldig marketing apparaat heeft, geniet de Yakiniku van de Zeeuwse nuchterheid. Gewoon een goed product zonder al te veel fratsen. Gemaakt in China uit dezelfde fabriek waar veel Kamado merken vandaan komen. De gebruikte keramiek is dus hetzelfde als vele andere, alleen hebben ze een extra dikke wand om de hitte beter vast te houden en cordieriet toegevoegd wat het scheuren tegen gaat. Ook gebruiken ze een high-end RVS wat een leven lang meegaat. Er zitten ook een paar handige extra’s op: glasfiber vilt dat langer meegaat, rookhouttoevoer gelijk aan Monolith en het zgn. Multilevel Cooking systeem zorgt ervoor dat je gemakkelijk in verschillende hittezones kan koken. Naast de verschillende Kamado’s heeft Yakiniku ook verschillende Konro grills, perfect voor saté en andere producten die je direct wilt grillen. Met dezelfde kleur, afwerking en hoge standaard als de Yakiniku Kamado.
Voordelen: produceren ook andere soorten BBQ’s met dezelfde afwerking, genoeg verschillende modellen, genoeg accessoires, goed keramiek en goede service en garantie
Nadelen: alleen in zwart verkrijgbaar.
De Japanse ninja uit Zeeland. De naam betekend gegrild vlees in het Japans en is dan ook een verwijzing naar de roots van de Kamado. In 2016 gestart met de productie en langzaam zijn ze een bekende speler in de markt aan het woorden.
Waar The Bastard heel erg aanwezig is en een geweldig marketing apparaat heeft, geniet de Yakiniku van de Zeeuwse nuchterheid. Gewoon een goed product zonder al te veel fratsen. Gemaakt in China uit dezelfde fabriek waar veel Kamado merken vandaan komen. De gebruikte keramiek is dus hetzelfde als vele andere, alleen hebben ze een extra dikke wand om de hitte beter vast te houden en cordieriet toegevoegd wat het scheuren tegen gaat. Ook gebruiken ze een high-end RVS wat een leven lang meegaat. Er zitten ook een paar handige extra’s op: glasfiber vilt dat langer meegaat, rookhouttoevoer gelijk aan Monolith en het zgn. Multilevel Cooking systeem zorgt ervoor dat je gemakkelijk in verschillende hittezones kan koken. Naast de verschillende Kamado’s heeft Yakiniku ook verschillende Konro grills, perfect voor saté en andere producten die je direct wilt grillen. Met dezelfde kleur, afwerking en hoge standaard als de Yakiniku Kamado.
Voordelen: produceren ook andere soorten BBQ’s met dezelfde afwerking, genoeg verschillende modellen, genoeg accessoires, goed keramiek en goede service en garantie
Nadelen: alleen in zwart verkrijgbaar.

Buitenkeuken Italië in Maastricht

Buitenkeuken Berkel-Enschot

Buitenkeuken Groningen

Buitenkeuken Maastricht

Buitenkeuken Berkel en Rodenrijs
