Pittige rub
Als je van pittig eten houd is dit echt een aanrader. Heerlijk voor over rund vlees dat je langzaam op de bbq bereid. Vergeet niet de eerste 30 minuten erbij te roken met eikenhout. Dit geeft je vlees dat extra smaakje en je gasten zullen versteld staan.
Ingrediënten
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl bruine suiker
- 1 tl zeezout
- 1 tl versgemalen zwarte peper
- 1/2 tl chiliflakes
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl basilucum
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl tijm
- 1/2 tl peterselie
Bereiding
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Per 500 gr vlees gebruik je 2 theelepels rub. Maak het vlees goed droog voordat de rub erop gaat. Daarna wrijf je de rub rustig over het vlees en zorg je dat alles mooi verdeeld is. Laat de rub een uur intrekken voordat het vlees op de BBQ gaat. In een luchtdicht afgesloten pot blijft de rub 6 maanden goed.
eet smakelijk!
P.S. Alle ingrediënten waar een halve theelepel voor nodig is, is samen Italiaanse keukenkruiden. Dit kan je vervangen met provinciaalse kruiden of iets totaal anders. Ga eens lekker experimenteren en maak er wen persoonlijke rub van.