Oosterse zalm
Heerlijke recept voor op de BBQ of in de oven. Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 600gr zalm
- 2 eetlepels chilisaus
- 2 el sojasaus
- 2cm geraspte gember
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel sesamolie
- eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Bereiding
Meng de chilisaus, sojasaus, gember, knoflook en sesamolie in een grote schaal en leg de zalm hierin een kwartier met de huid naar boven. Hierna leg je de de zalm met de huid op een bakplaat en giet de marinade marinade er overheen. Bestrooi de zalm met de marinade en de sesamzaadjes. Afhankelijk van de dikte van de zalm en of je hem rose of well done wilt gaat hij 5 tot 15 min op een gesloten bbq of oven van 200 °C. Op de bbq kan je hem op een rookplankje leggen of gewoon roken zoals je gewent bent.
Eet smakelijk