Kip met honing en tijm

Kip met honing en tijm

Lekker frisse kip van de bbq.

Ingrediënten
  • 3 kippendijen (liefst van de slager)
  • 4 takjes tijm
  • 3 el honing
  • 1 limoen
  • zout en peper
Bereiding

Snij de kippendijen schoon. Dit betekend het vet eraf halen, het vet geeft alleen maar vlammen en die krijgen we al teveel met de honing.

Hak van 4 steeltjes de tijmblaadjes in kleine stukjes, voeg dit samen met de honing en het sap van een halve limoen in een bakje en roer dit goed door. Eventueel op smaak brengen met zout en peper.

Smeer deze marinade over de kippen en pak ze in met aluminiumfolie. Laat dit 4 uur intrekken in de koelkast.

Zoals gezegd geeft de honing snel vlammen in de bbq, het is dus zaak om snel en vaak het vlees om te draaien zodat het niet verbrand. Bij een kerntemperatuur van 70-72 graden is klaar.

 

Eet smakelijk!