Basis recept voor dry Rub

Basis Rub voor BBQ

Dit is een basis recept voor een dry rub. Heerlijk op Rund, varken en kip. Je kan natuurlijk een rub bij de winkel kopen maar vaak zijn deze te zout. In je eigen rub kan je zelf bepalen hoeveel zout je lekker vindt.

Ingrediënten
  • 20 gr basterd suiker
  • 10 gr paprika poeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl selderijzaadjes
  • 0,5 tl cayennepeper
  • 1 el zwarte peper
  • 1 el grof zeezout
Bereiding

Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Per 500 gr vlees gebruik je 3 tot 5 theelepels rub. Maak het vlees goed droog voordat de rub erop gaat. Daarna wrijf je de rub rustig over het vlees en zorg je dat alles mooi verdeeld is. Pak het vlees in met luchtdichte folie en laat het minimaal 12 uur in de koelkast staan. Voordat het op de bbq gaat dep je het vlees nog 1 maal droog. In een luchtdicht  afgesloten pot blijft de rub 6 maanden goed.

 

eet smakelijk!

P.S. dit is het basis recept, ga eens lekker experimenteren met het toevoegen (of weglaten) van verschillende kruiden die je lekker vindt.