Peer en banaan van de bbq

Peer en banaan van de bbq

Als je een hele maaltijd op de bbq bereid is het geweldig om ook het toetje op de bbq te garen. Fruit is hier uitermate geschikt voor.  Dit recept gaat alleen over het bereiden van het fruit, het is heerlijk om dit fruit vervolgens naast uw favoriete ijs te leggen met een klein toefje slagroom.

Ingrediënten
  • 2x rijpe banaan
  • 2x rijpe peer
  • 4 tl basterd suiker
  • 2 tl kaneel
  • rookplank western red cedar
Bereiding

Bereid het rookplankje voor zoals aangegeven bij het type rookplankje dat je hebt.

Schil de bananen en snij deze in de lengte door de helft. Schil de peren en snij ze in 4 stukken. Dit past samen op een rookplankje van 14×30 cm. Bestrooi de peer en de banaan met de basterd suiker en kaneel.

Zorg dat je bbg een temperatuur van ongeveer 150 graden heeft. Plaats het rookplankje boven de kolen en sluit de deksel. Zo kan het rookplankje gaan roken en blijft de rook mooi in je bbq. Dit zorgt voor dat extra bbq smaakje aan je toetje.

Na ongeveer 15 minuten is het fruit gereed. Eet u alleen het fruit? Dan is het leuk om het op de rookplank te serveren. Eventueel kan het warme fruit ook op een bord met uw favoriete ijs en slagroom.

 

Eet smakelijk!

 

Rookplankjes kan je hier bestellen. https://rookplankje.nl/product/rookplank-western-red-cedar/