Camembert van de bbq
Naast vlees kan er nog veel meer op de bbq. De hele maaltijd is te bereiden op de grill. Groente, brood maar ook zeker deze lekkere starter of bijgerecht.
Ingrediënten
- 1 camembert
- 4 el honing
- 1 el tijm
- 2 tl knoflookpoeder
bereiding
Haal de camembert uit de verpakking en snij horizontaal de bovenkant er van af. Om de onderkant van de camembert vouw je van aluminiumfolie een bakje, zorg dat de rand ongeveer minimaal een halve centimeter hoger is dan de totale camembert. Strooi op de camembert in het bakje de helft van de kruiden en honing. Snij de bovenkant in stukjes en leg deze terug op de camembert. Hier gaat de rest van de kruiden en honing overheen.
Leg de camembert op de grill. Indirect, dus niet boven de kolen en met de deksel gesloten. Wacht totdat de bovenkant gaat borrelen, dit mag je zelf onder het wachten ook doen. Als de kaas na ongeveer 10 minuten klaar is kan iedereen met stukjes stokbrood de kaas eruit scheppen.
Eet smakelijk!